12 dagen van kerstmis – dag 8

We hebben weer twee winnaressen, die mogen zeggen wie de prijs van gisteren mag ontvangen. Het zijn twee halve strengen Threadworx in mijn favoriete kerstkleuren rood en groen.

nr.11 Sandra

nr. 38 Tine

Dames, ik heb jullie gemaild om te horen naar wie ik de garens mag sturen en waarom.

Ik heb blijkbaar in het begin een rekenfoutje met de dagen gemaakt. Als ik vrijdag nog de laatste kadootjes wil versturen, dan is donderdagavond de laatste dag dat ik een berichtje kan plaatsen. DUS: donderdag om 18.00 uur wordt het laatste berichtje geplaatst en zijn er ook twee winnaressen! Let goed op, vrijdagmiddag om 12.00 uur trek ik de winnaressen, ik moet dan wel voor 16.00 uur van je gehoord hebben, om het pakketje nog op tijd te kunnen posten. Lukt dat niet, geen probleem, maar dan versturen we het pas na de kerstdagen.

Zo, nu de huishoudelijke mededeling klaar is, kunnen we verder met de kerstberichtjes. Vandaag de kerstornamentjes. Ik heb een hele verzameling geborduurde ornamentjes, sommige heb ik zelf geborduurd, anderen heb ik van vriendinnen gekregen. En elk ornamentje is me dierbaar.  Misschien is het ouderwets, maar het idee dat iemand er zelf aan heeft gewerkt en dat voor mij heeft gemaakt, vind ik nog steeds heel bijzonder.

Jarenlang borduurde ons borduurgroepje elk jaar een ornamentje voor elkaar. De man van een van ons trok de lootjes en dan gingen we aan de slag. Onze basis was het Just Cross Stitch Christmas tijdschrift. We mochten aangeven welke 3 ornamentjes we graag zouden ontvangen en diegene die jouw lootje kreeg, kon daar dan uit kiezen. Heel ingewikkelde ornamentjes, ornamentjes met heeeeeel veeeeeeeel kleuren of ornamentjes die erg tijdrovend zouden zijn, werden geboycot ;-).

Ieder jaar was het een verrassing om te zien welk ornamentje gemaakt waren. Ik kan me een jaar herinneren waarin 3 van de 4 dames hetzelfde ornamentje hadden uitgekozen om te borduren. En ze zagen er allemaal anders uit.

Hieronder zie je een paar foto’s van mijn ornamentjes, ik hang eigenlijk alleen geborduurde ornamentjes op. En ieder jaar neem ik me voor om voor de komende kerst toch een paar nieuwe ornamentjes te borduren.  Daar komt het niet altijd van en eigenlijk is het jammer. Vooral omdat er zoveel leuke patroontjes beschikbaar zijn.

Het liefste zou ik een boom hebben met alleen maar ornamentjes van The Prairie Schooler. Die patroontjes vind ik zoooooo geweldig. Wie weet wat ik in 2014 ga doen. Wat is jullie favoriete patroontje voor een ornamentje?

Advertenties

47 thoughts on “12 dagen van kerstmis – dag 8

 1. Alle JBW design kerstpatroontjes!
  Die vind ik allemaal even leuk, ik heb ze al gebruikt voor kerstkaarten, ornamentjes en in kleine houten kerstlijstjes gestopt als mini kadootjes
  Groetjes Miranda

 2. Ja die zijn inderdaad ook zeer mooi, wat ik ook mooi vind zijn die Lizzie Kate, maar er zijn zoveel mooie patroontjes dat je bijna niet kunt kiezen, maar dit is inderdaad een goed idee om er elke jaar eentje of twee te maken, dank u!
  Vele groetjes,
  Claire

 3. Hartjes is allerlei materialen en kleuren! Het liefst geborduurd; er zijn zoveel leuke patroontjes op dit gebied. Maar soms ga ik ook wel eens overstag voor vilt.

 4. Eigenlijk is er genoeg moois te vinden. Maar mijn voorkeur gaat toch wel uit naar kerstmannetjes.
  Het is wel een traditie geworden om elk jaar een ornamentje te maken.
  Een klein klusje leuk voor de feestdagen.
  groet, marja

 5. Die van Little House Needleworks – daar heb ik de jaargang van 2011 van geborduurd en nu hangen we weer in de woonkamer bij elkaar. Uit de Just Cross Stitch moet ik er nog wat borduren – staan inderdaad hele mooie in.

 6. Ja, ornamentjes zijn leuk om te maken. Leuk om cadeau te geven ook. Iedereen is er altijd blij mee.
  Zelf ben ik erg in de ban van huisjes en engeltjes.

 7. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een ornamentje geborduurd heb. Zijn er ook patroontjes met vogels voor in mijn “vogelboom”?
  Groetjes van Barbara

 8. Ik maak eigenlijk nooit ornamentjes. Maar vind het wel heel leuk om ze te krijgen. Favoriete afbeeldingen: poezen en kerst. Misschien toch maar eens een paar maken. En dan in mijn draadmandje leggen.
  Aafke

 9. OOOh, ik wil ook zo’n groepje. Ik heb ooit een keer meegedaan aan een ornament exchange van The Gift of Stitching, en het door mij gemaakte ornamentje is op weg naar Amerika ‘zoekgeraakt’ (achterover gedrukt tijdens de verzendroute?). Dus ik moest het nog een keer maken en opsturen, wat nog een heel probleem was omdat het een eigen maaksel was met garens e.d. die ik niet meer had. Mijn favoriete ornamentjes zijn die met merklappatroontjes.

 10. Ik vind het al leuk om de kersttijdschriften van voor tot achter, regelmatig door te neuzen, en dan te bedenken welke ik ga maken. alleen nog geen tijd gevonden…
  Groetjes Saskia

 11. Natuurlijk ga ik voor de sneeuwpopjes want die blijven bij mij tot 1 maart en dan mogen ze weer uitrusten tot 1 december maar kerstmannetjes vind ik ook erg gezellig maar niet meer over 1 draadjeweet je dat nog annemiek van het hart met kerstmannetjes haha

 12. ornamentjes wil ik volgend jaar ook gaan maken, ik heb al een paar van die mooie kersttijdschriften van je vol met ornamentjes. ik ben gek op iets met huisjes of schaapjes. maar sterren vind ik ook heel leuk voor ornamentjes

 13. Mijn boom is ook hoog nodig toe aan in ieder geval één geborduurd ornament. Ik heb hangers van vilt en patchwork hangers, maar een geborduurde hanger, daar is het nog niet van gekomen. Eigenlijk moet ik gewoon in januari beginnen. Dan zit er geen druk op.

 14. Ze zijn allemaal erg leuk. Ik heb een paar kerstmissen geleden een paar ornamentje met harten geborduurd. De patronen stonden in de Anna.

 15. Een reactie kunnen schrijven is al leuk maar dan ook nog een prijs winnen! Super! Juist omdat het voor de/een ander is. Hartelijk dank, Annemiek.
  Mijn favoriete ornament is toch wel die door mijn Hongaarse buurvrouw geborduurd is.
  Ornamentje met een kaarsje en hulstblad,

 16. sneeuw- en kerstmannetjes zijn mijn favo’s, ik heb al veel patroontjes maar het ontbreekt me aan tijd. Misschien dat ik er in 2014 werk van ga maken, het moet toch een gebeuren, niet? 🙂
  lieve groet,

 17. Ik vind de ontwerpen van Prairie Schooler helemaal geweldig. Een paar jaar geleden heb ik kerstafbeeldingen geborduurd om ze als kerstkaart te versturen naar vrienden, maar ik vond ze zo mooi dat ik er geen afstand van kon doen!!!

 18. van een zo’n ornamentje wordt ik niet warm of koud, maar zo’n hele verzameling: geweldig! Erg leuk idee ook om ze cadeau te doen aan iemand die ze ook echt gaat bewaren en koesteren, zoals jullie doen…ik voeg ze toe aan de plannen voor het nieuwe jaar….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s