12 dagen van kerstmis – dag 4 en 5

Misschien het leukste van deze serie is wel de winnares bepalen, ik vind het elke dag weer spannend om te kijken welk nummer er nu weer uitkomt en wie de reactie heeft geschreven ;-). De winnares van gisteren is:

nr.21 Linda

Linda, ik heb je gemaild en je mag me zeggen wie de 3 lapjes stof mag ontvangen. Vandaag zijn er twee prijzen te verloten, dus vergeet niet om te reageren, je hebt een dubbele kans om te winnen.

Mijn kerstsok hangt inmiddels weer aan de ballustrade (ik heb voor de foto hem eerst beneden opgehangen). Het patroon is van Shepherd’s Bush en ik heb hem lang, lang geleden geborduurd. In de tijd dat ik nog geen winkel had, borduurde ik modellen voor een winkel in de VS. En als dank voor het borduren mocht ik toen mijn geborduurde kerstsok opsturen en werd hij door de “finisher” van de winkel in elkaar gezet.

Ik heb er ieder jaar veel plezier van, het patroon vind ik nog steeds heel erg leuk en ik heb hem met perle 5 op 8 draads stof geborduurd, waardoor hij ook heel groot is. Kunnen er lekker veel kadootjes in ;-). De bedeltjes die erop zitten heb ik uit mijn collectie gehaald. Natuurlijk zit er een poes op en een muis.

Een muis zullen jullie wellicht denken? Die muis heeft niets te maken met het versje van kerst (’t was the night before Christmas, when all through the house, not a creature was stirring, not even a mouse – Clement Clarke Moore), maar alles met mijn verzameling muizen. Ik heb namelijk jaren lang muizen gespaard: van glas, van hout, van porcelein, van stof, zelfgemaakt, zelfgekocht, en internationaal. De verzameling staat inmiddels in dozen op zolder, maar op mijn kerstsok moest wel een muis.

20131214stocking

Miss Murphy heeft een virtuele kerstsok, die is namelijk wel geborduurd, op 13 draads stof, verschil moet er zijn, maar moet nog steeds in elkaar gezet worden. Ik ben dus maar op zoek gegaan naar een goede instructies en kwam de volgende twee links tegen. Nu nog de moed verzamelen om achter de naaimachine te gaan zitten.

http://inmyownstyle.com/2012/12/merry-bright-christmas-stockings.html

http://adventuresinhomeec.files.wordpress.com/2012/11/stocking.pdf

Hangen jullie ook kerstsokken op?

Advertenties

48 thoughts on “12 dagen van kerstmis – dag 4 en 5

  • Ik denk dat ik eerder een kerstsok zou breien. Naaien ben ik niet goed in en borduren alleen de kleinere patroontjes en dank zij jullie workshop van een tijd terug kan ik ook stitchery doen ! Vooral dat laatste geeft me veel plezier.

 1. Ook ik hang kerstsokken op alleen is mijn eigen nog steeds niet klaar
  Was misschien niet zo’n slimme planning
  Jezelf als laatste doen…..
  Groetjes
  Miranda

 2. Neem me elk jaar voor ook een kerstsok te maken… Komt er nooit van. Misschien nu wel, nu ik weet hoe de sok in elkaar gezet moet worden. En natuurlijk komt er een rode kater op!

 3. Ja, ik heb een aantal patchwork sokken gemaakt en die worden elk jaar opgehangen. Ooit wil ik de kerstsokken van BBD gaan maken – die vind ik zo mooi. Zelf verzamelde ik olifanten van allerlei materialen. Was er niet iets over een olifant en een muis?

 4. ieder jaar hangen mijn kerstsokken, zelf geborduurd naar patroon van Mary Beale,
  zo mooi, google het maar eens, op mijn lijstje staat ooit nog eens het prachtige patroon Day’s of advent sampler van Mary Beale, maar ja tijd he,

 5. Ja zeker hang ik ook de kerstsokken op …wel meegebracht uit Amerika ,maar erg leuk. Zo leuk dat ik er foto’s van heb gemaakt die nu als kerstkaart rond worden gestuurd…!

 6. Leuk de link. Ik blijf vooral in de verzamelfase hangen :). Ik heb heel wat leuke en mooie patronen van kerstsokken in allerlei technieken, maar kom er maar niet aan toe om ze te maken, laat staan dat ik ze ophang. Er zijn ook zoveel andere mooie patronen. Fijne zondag.

 7. Fijn een heel jaar de tijd om in 2014 ons hele gezin te verrassen met een zelfgemaakte kerstsok.Heel erg bedankt.
  Groetjes van Barbara

 8. Prachtige kerstsok, zelf hang ik er geen op. Sterker nog, ik heb geen kerstsok! Maar wat niet is kan nog komen….fijn weekend gewenst.
  gr. Carla

 9. In een ver verleden heb ik al eens kerst sokken gemaakt voor mijn kinderen. Nu maar aan de slag voor mijn kleindochter:).
  groet Elise

 10. Leuk om een kerstsok te maken en het is niet moeilijk om in elkaar te zetten.Heb geen geborduurde,maar wel van patchwork.
  Leuk weer je verhaal,nog 1 nachtje slapen voor de volgende!
  goede zondag
  groetjes,Truus

 11. hallo Annemieke,

  Zag dat het reageren nu wel gelukt is-hoop ik tenminste. Krijg nog steeds dat er een kolommetje komt met de tekst,dat Internet Explorer niet werkt.

  Linda gefeliciteerd met de lapjes!

  Mocht mijn naam getrokken worden,dan gaat het naar mijn jongste zus.

  gezellige zondag groetjes,Truus

 12. Een kerstsok spreekt mij niet aan. Geen idee ook waar hij moet hangen. Wel vind ik dat er hele mooie borduurpatronen zijn voor kerstsokken.
  Het is leuk om te volgen wie er een prijs heeft gewonnen en wat het is geworden.
  Fijn weekend allemaal, Aafke

 13. Bij ons hangt ook een kerstsok met een leuke lantaarn met onderaan een kerstman in een slee.
  Heb ook kleine kerstsokjes geborduurd om in de boom te hangen, moet ze alleen nog voorzien van een ophanglusje. Bedankt voor de links.
  Lieve groet,

 14. Hoi Annemiek, wat een prachtige kerst sok! ik heb er zelf ook een in de planning zitten voor mijn dochter en daar moet volgend jaar maar eens tijd aan worden besteed, zodat ik hem volgende kerst kan ophangen!

 15. ik doe al 6 jaar mee met een swap van gebreide kerstsokken. Ik heb dus 6 kerstsokken in mijn kamer hangen die speciaal voor mij gebreid zijn (en 6 mensen genieten van een door mij gebreide sok).

 16. Mooie kerst sok! Zelf hang ik geen kerst sok op. Wel een kerst lap schuin boven de kerstboom en een aantal gebreide kerstballen in de boom. Die gebreide ballen werden er vervolgens door onze hond weer uitgehaald (kun je leuk mee spelen), ze hangen nu hoog in de boom!

 17. Dag Annemiek, je ziet het, de avond is al ver heen toch snel jouw blog openen en weer een verrassing, een kerstsok, !!!! Weer stimulerend en naast m’n kerstsok.van vilt komt ook zeker een geborduurde hangen al zal het deze kerst niet worden.
  Welke verrassing zal maandag geven ?

 18. Ja ook hier hangen er een paar ik wil er een van elke handwerk techniek die ik doe dus borduren quilten vilten naaien breien en haken en wie weet wat ik in de toekomst nog meer vind dus sokken zijn heel actueel voor aan je voeten of om op te hangen fijne zondag en tot morgen

 19. Dat heb ik nou ook altijd, het borduren is geen probleem, maar het in elkaar zetten komt er vaak niet van. Daar ben ik blijkbaar erg onzeker over. Zou daar niet een cursus voor zijn?
  groetjes, Anne

 20. Ook ik heb kerst sokken gemaakt voor de kinderen toen ze nog klein waren. Die waren van jute. Dit jaar heb ik voor mezelf een paar gemaakt van vilt en afgewerkt met leuke kerststofjes, kraaltjes, borduursteken, palletjes, om als decoratie te gebruiken in grote takken. Eigenlijk zijn het geen sokken, maar chique laarzen met hoge hak. Ze zijn heel leuk om te maken Je kunt er veel creativiteit op kwijt. Fijne dag, Jitty.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s