10 jaar De Handwerk Boetiek – het programma

Volgende week donderdag 8 november, vieren we ons 10-jarig bestaan. En daar maken we natuurlijk een feestje van. We hebben een bijzondere gast die vrijdag en zaterdag 9 en 10 november langskomt. En we beginnen met een kleine “grote” uitverkoop van patronen, garens en stoffen die we bij het inrichten van de voorraadkamer nog weer zijn tegengekomen. In de komende dagen zal ik verder nog een aantal berichtjes plaatsen met een terugblik op de afgelopen 10 jaren. Wat ooit begonnen is met een tentoonstelling van mijn eigen geborduurde werkjes, een webwinkel en een winkel die 1 dag per maand open was, is uitgegroeid tot een complete winkel en sinds vorig jaar een echt eigen winkel en een prachtig huis om in te wonen.

De feestdagen staan in het teken van hornbooks. Deze houten leesplankjes werden vroeger in Engeland en de VS gebruikt door kinderen om het alfabet of religieuze teksten te leren. Vaak zat er een transparant hoornen laagje overheen en had het leesplankje een handvat. Het hornbook is ooit begonnen in Engeland in 1450. Inmiddels zijn er diverse ontwerpsters die een houten hornbook gebruiken om er een borduurwerkje op te bevestigen. Sommige hornbooks kun je gebruiken om garen aan te bevestigen, anderen zijn er vooral om van te genieten.

        

Het programma voor de feestdagen ziet er als volgt uit:

donderdag 8 november 10.00-17.00 uur – geniet van onze uitverkoop van patronen, garens en stoffen én van de speciale prijzen voor de handgeverfde stoffen die ik her en der ben tegengekomen. Deze stoffen hebben we normaal gesproken niet in ons assortiment en zijn echt de moeite waard.

vrijdag 9 november en zaterdag 10 november  10.00-17.00 uur – de heer Peri Kim is aanwezig met zijn hornbooks en hornbookalbums. Je kunt uitleg krijgen over hoe je een borduurwerkje op een hornbook bevestigt en hoort over de geschiedenis van de hornbook. Ook de koopjes zijn er dan nog, tenminste wat er nog over is :).

En bij een feestje hoort een cadeautje, dus hebben we voor iedere klant, bij besteding van 10 euro, een leuk cadeautje. Voor iedereen die niet kan komen geldt, dat als je per mail op deze dagen iets bestelt, je het cadeautje ook meegestuurd krijgt. Een aantal koopjes en handgeverfde stoffen zet ik donderdag 8 november ook op het weblog, dus ook daarvan kun je op afstand meegenieten.

En bij een 10-jarig bestaan horen ook herinneren. Ik zou het heel leuk vinden om van je te horen welke herinnering je aan onze winkel hebt. Misschien de eerste keer dat je ons tegenkwam op een beurs, of een speciaal patroon dat je bij ons vond, of een workshop die je gevolgd hebt. Laat het ons weten. Mail mij je herinnering (info@dehandwerkboetiek.nl) en ik maak een compilatie van de verhalen en zet die berichtjes vrijdag 9 en zaterdag 10 november op het weblog. Vergeet niet om erbij te schrijven hoe je vermeld wilt worden, alleen je voornaam, je initialen of helemaal geen informatie, zet het er even bij. En mocht je foto’s hebben, stuur die dan ook zeker mee (maak ze niet te groot, anders loopt mijn mailbox helemaal vol).

Wij hebben heel veel zin in de komende week, dinsdag en woensdag gaan we nog de laatste veranderingen in de winkel aanbrengen en dan zijn we er helemaal klaar voor. We hopen je op een van de dagen te zien of hebben misschien via de mail of telefoon contact.

Advertenties

7 thoughts on “10 jaar De Handwerk Boetiek – het programma

 1. Hallo Annemiek,

  Volgende week kom ik op donderdag het 10-jarig bestaan luister bijzetten door naar je winkel te komen. Als het tijdschrift er dan is kom ik het zelf halen. Dat scheelt weer portokosten. Ik zie er naar uit.

  Hartelijke groeten, Roelien

 2. Van harte gefeliciteerd met het 10 jarig jubileum. Ik heb de afgelopen jaren mogen meegenieten van jullie gezellige winkel en de kopjes thee. Ik woon te ver weg om even langs te komen, maar wens jullie hele gezellige dagen toe en natuurlijk voor de komende jaren nog heel veel succes met de winkel. Groetjes, Marianne uit Waddinxveen.

 3. Van harte gefeliciteerd met de mijlpaal van 10 jaar!! Toen ik in Ierland woonde kwam ik regelmatig even langs maar nu ik in Amerika woon is het iets te ver:-) Maar het was altijd heerlijk in het echt te winkelen, eerst bij je ouders en daarna in Roden. Je winkel was een uitkomst omdat in Ierland niets te vinden was en hoe heerlijk om alles zelf te kunnen zien en uit te kiezen. Heel veel plezier met het vieren van het 10-jarig bestaan volgende week. Ik hoop in je nieuwe winkel langs te komen als ik volgend jaar weer in Nederland op bezoek ga. Groetjes uit Chicago!! Karin

 4. Sorry, maar wat is een hornbook? Ik kom zeker donderdag naar jullie toe. Tien jaar alweer. Wat gaat de tijd toch snel.

  Groetjes,
  Roelien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s