Franse boeken

De laatste jaren zijn vooral in Frankrijk heel veel borduurboeken uitgegeven. Niet alleen borduurboeken met kruissteekpatronen, maar vooral ook borduurboeken over technieken. En dat is heel fijn voor ons als borduursters, omdat het niet altijd makkelijk is om een boek te vinden dat een bepaalde techniek uitlegt. Maar ook binnen de borduurboeken hebben we bijzonder fraaie boeken gezien, het meest recente voorbeeld L’Arbre de Noe van Julia Line.

Nu hebben we weer een aantal boeken binnengekregen die ik bijzonder leuk vind. Van de Italiaanse ontwerper Renato Parolin hebben we het boek Messages Personnels (€ 24,50) in huis. Klik hier als je een kijkje in het boek wilt nemen. Prachtige merklappen die je heel makkelijk kunt personaliseren.

Van Isabelle Vaultier hebben we het boek 35 Hornbooks (€ 24,50) binnen, ook al zo’n heerlijk boek om bij weg te dromen. Er staan 35 patroontjes in die afgewerkt zijn op een zogenaamd hornbook, een houten leesplankje. Klik hier om een kijkje in het boek te nemen.

Voor de knutselaars onder ons hebben we een boek van Isabelle Vaultier en Catherine Anguelu, Au fil du temps qui passe (€ 24,50). In dit boek staan heel veel borduurwerkjes die als accessoires in elkaar zijn gezet. Ook de uitleg over hoe je dat doet staat in het boek. Uit ervaring weet ik dat het wel het nodige geduld en een goede lijm vraagt, maar dan heb je ook iets moois. Klik hier om de binnenkant te bekijken.

En zoals gezegd, er zijn ook prachtige boeken over technieken. Dit boek over de Hedebo techniek (€ 19,50) is voor iedereen die er niet voor terugschrikt om een gat in de stof te knippen :). Bijzonder duidelijke tekeningen, heel moderne toepassingen van een oude techniek en voldoende inspiratie om zelf wat te ontwerpen, wat wil je nog meer. Klik hier om de binnenkant te bekijken.

We hebben nog meer boeken binnen gekregen en ook een paar leuke tijdschriften, die gaan mee in de auto naar Zwolle.

Advertenties

One thought on “Franse boeken

 1. Hoi Annemiek,

  Allereerst heel veel plezier en succes in Zwolle komend weekeinde. Ik zal dit jaar niet naar de beurs komen. Wel jammer, maar soms kan het even niet…
  Ik heb even op je nieuwe site geneusd en vind het er prachtig uitzien!
  Graag wil ik twee dingen bij je bestellen ~ het heeft helemaal geen haast, dus pak het maar na Zwolle op!
  Mijn verlanglijstje:
  2 klosjes Au ver a soie, Soie surfine kleurnummer 2681
  1 boek Messages personnels

  Ik hoor wel van je als het binnen is, dan kom ik graag bij je in de winkel om het op te halen!
  Alvast bedankt!
  groet,
  Mienke Dokter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s